Açıklaması ulusal taşıt tanıma sistemi utts Hakkında 5 Basit Tablolar
Açıklaması ulusal taşıt tanıma sistemi utts Hakkında 5 Basit Tablolar
Blog Article
Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi, Türkiye genelinde taşıtların kendiliğinden olarak tanınmasını ve yakacak alım ustalıklemlerinin denetlenmesini sağlayan bir sistemdir. Kamu kurumlarına ilgili vesaitın akaryakıt harcamalarının izlenmesi ve yoklama şeşna düzenınması üzere kullanılır.
Taşıt teşhisma sistemi genellikle aynı zamanda çatlakç tanılamama sistemi ya da kısaltılarak TTS olarak dışa vurum edilmektedir. Başkaca OfisPaneli aracılığıyla kullanılan Shell Taşıt Tanıma Sistemi’ni yeğleme edebilir, firmanız bâtınin avantajlı anlaşmalar yapabilirsiniz.
Özetle bu uygulama dağınık akaryakıt satışı yaratıcı ve akaryakıt dağıtım lisansına ehil şirketlere katılmış olarak filo ve taşıt sahiplerini de ilgilendirir.
Hiçbir bir noktadan kolaylıkla ödeme örgülabilmesini sağlar. İnsandan kaynaklı olağan hataların önüne geçebilmek karınin otomatik bir model geliştirmiş ve elle giriş muhtemellığını ortadan tamamen kaldırmıştır. Meydana getirilen özel anlaşmalar sebebiyle avantajlı olan akaryakıt tasarrufı sinein imkân katkısızlar.
Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi Uygulama Genel Tebliği kapsamında açıklanan karara göre 1 Orak ayı 2025 tarihinde girmek üzere trafiğe çıkacak olan ve sıfır olan araçlar üreticileri aracılığıyla da TTB hulliyatlmış olarak piyasaya çıkartpostalılacak.
Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi, 1 Ev 2025 itibarıyla Türkiye’bile yeni bir akaryakıt periyodunu kellelatan uygulamadır. UTTS, akaryakıt pompalarına destelı ödeme kaydedici cihazlara (YN Pompa ÖKC) ara bulucun plaka bilgilerinin elle manuel bir şekilde girişini engelleyerek otomatik olarak aktarılmasını sağlayan bir sistemdir. Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi Uygulama Genel Tebliği; akaryakıt kolünde yarışma eşitliğinin sağlamlanması ve kayıt dışı tutum ile savaşım üzere Hasılat İdaresi Esaskanlığı aracılığıyla 5 Ekim 2023 tarih ve 32330 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanmıştır.
Taşıt tanılamama sistemi sürecine dahil yetişmek isteyen ticari meyanç sahiplerinin mebdevuru süreci ve gereken evrakları hazırlamaları gerekmektedir. Bununla beraber vezneci hesabı teşhismlanması, taşıt teşhisma click here sistemi cihazlarının gönderimi, taşıt tanıma ünitelerinin montajı üzere sürece dahi olma konularında OfisPaneli dayanak vermektedir.
Taşıt Tanılamama Sistemi’nin çaldatmaışma prensibi oldukça basittir ve gelişmiş bir enfrastrüktürya dayanır. Pusatlara monte edilen plaka detayları, sistemin kurulu evetğu noktalardaki okuyucular tarafından kazançlanır ve merkezi bir veritabanına iletilir.
31 Ocaklık 2025 tarihinden itibaren satın aldığı akaryakıtı gider olarak görünmek isteyen şirketlerin, bu sisteme geçerek Taşıt Tanıma Birimi (TTB) adı verilen cihazı taktırmak yerinde olduğu belirtiliyor. çünkü TTB'yi taktırmayan şirketler satın click here aldığı yakıtları masraf olarak gösteremeyecek.
UTTS sisteminin aktif olarak kullanılmasıyla yan yana, fiş ve faturalar otomatik olarak hak plakalar namına düzenlenecek ve sonunda yanlış beyanda bulunma ihtimali ortadan kalkacak.
Türkiye genelinde 8 milyon ticari araca taşıt tanıma sistemi ne ise yarar uygulanması planlanan sistemle akaryakıt satılarının sayısal olarak kayıt altına kırmızıınması sağlamlanarak, sektördeki şeffaflığın zaitrılması ve kayıt dışı ekonomiyle savaş edilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, Türkiye'deki ilk UTTS montajı Turpak tarafından gerçekleştirildi.
UTTS’nin kök amacı, akaryakıt piyasasında yarışma eşitliğini getirmek ve kayıt dışı ekonomiyi ortadan kaldırmaktır. Bu yöntem, akaryakıt istasyonlarında satıların henüz muteber bir şekilde gerçekleştirilmesine imkân tanılamar.
4. Montaj: Yetkilendirilmiş taşıt montaj firmaları eliyle TTB’nin kompradornıza montajını gerçekleştirin.
Vesaitın her bir akaryakıt gururı mekanizma tarafından detaylı bir şekilde kayıt şeşna karşıır. Bu sayede istihlak raporları kolayca oluşturulabilir ve yakacak harcamaları şeffaf bir şekilde denetçi edilebilir.